Onze blogs

Bruggen bouwen heeft impact bij Easyrent

foto verkleind

Veel organisaties worstelen met uiteenlopende belangen binnen het bedrijf. Alle medewerkers proberen hun werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren maar ondervinden regelmatig hinder van andere afdelingen. In de loop van de jaren hebben wij bij Adviesbureau De Hele Olifant gemerkt dat wij in staat zijn om dit op te lossen door structurele bruggen te bouwen tussen afdelingen. Dit deden wij in de afgelopen maanden ook met het team van Easyrent.

 Structurele oplossing: medewerkers leren sleutelen

Bruggen bouwen doen wij niet door met mensen te praten over wat ze eigenlijk vinden van hun collega’s. Wij leren mensen graag om de gezamenlijke doelen te benoemen en samen de organisatie set-up zó in te regelen dat deze voor iedereen werkt. Dit gebeurt zonder managers, gewoon met de professionals onder elkaar. Zo worden medewerkers monteurs die samen sleutelen aan het organisatiesysteem, organisaties worden hierdoor intelligent en zelflerend. Belangrijk daarbij is dat de teams altijd monitoren welke aanpassingen goed uitpakken en welke niet, want: inhoud is de baas. Een traject waarin we op deze manier samen bruggen bouwen heeft vaak grote impact op de effectiviteit van de onderlinge samenwerking en het werkplezier maar het heeft ook direct merkbaar effect op de performance van een organisatie.

puzzelen verkleind 

 

De ambitie van Easyrent

easyrent logo

Dit voorjaar kwam Ralph Ooms, manager van Easyrent, met een vraagstuk bij ons. Het team van Easyrent had de ambitie om haar processen efficiënter te maken, klanten nog beter te bedienen en de samenwerking tussen de vestigingen te versterken. Met medewerkers van alle vestigingen van Easyrent hebben we onderzocht waar de knelpunten zaten en waardoor deze ontstonden. Daarna heeft het team een nieuw soort afstemming tussen de vestigingen ontwikkeld. Aan de hand hiervan is een monitoring bedacht die dagelijks laat zien of de nieuwe afstemming ook daadwerkelijk werkt.

 

Mooi resultaat!

Ondertussen werkt het team al een aantal maanden met het nieuwe, zelfontwikkelde proces. Ralph Ooms meldde ons vandaag dat iedereen zeer tevreden is.
‘Het proces werkt goed en de knelpunten zijn verdwenen na de implementatie. De nieuwe monitoring werkt ook erg goed waardoor vooral in het begin een aantal misverstanden direct verholpen konden worden. Daarnaast is het draagvlak voor het nieuwe proces hoog en de medewerkers op de vestigingen denken veel meer met elkaar mee.’

Ralph verkleind

 

En een mooie tip van Ralph

Manager Easyrent Ralph Ooms heeft op basis van zijn ervaring nog een mooie tip voor collega managers: ’Investeer ruim in het creëren van draagvlak onder de teamleden. Dit draagvlak neemt uiteraard toe als de teamleden zelf hebben bijgedragen aan de oplossing.’

 

Easyrent gefeliciteerd!

De Hele Olifant feliciteert het team van Easyrent met het mooie resultaat. Wíj brengen een manier van kijken en werken mee, maar júllie kiezen ervoor om de uitdaging aan de gaan en alle beschikbare creativiteit er in te gooien!

 DHO visjes dezelfde richting midden

 

Wilt u ook het resultaat van Easyrent in uw eigen bedrijf?

Als u de startsituatie van Easyrent herkent en ook graag als één gefocust zelflerend team wilt werken, stuur een bericht via de site of bel systeemcoach Wibo Haverkate op 06-53814177. Wij komen graag ook bij u structurele bruggen bouwen, samen met uw medewerkers en u. Bruggen met impact op zowel resultaten als werkplezier.

Contact

De Hele Olifant

Gravin Aleidisstraat 3, 's-Gravenzande
Jos Bakker : +31645197182

Twickelo 11, Losser
Wibo Haverkate: +31653814177